Hoe het allemaal begon…

Toen ik zelf zocht naar een hondendagopvang in Sassenheim, kon ik maar geen fijne plek vinden waar ik mijn honden met een gerust hart kon achterlaten. Of mijn honden moesten in een hok, of ze moesten te lang hun plas ophouden, of het was te ver weg.

Dus wat doe je dan? Een eigen dagopvang starten! Maar dan op mijn manier. Hoe ik het zélf graag zou willen als ik een hondendagopvang zocht. In huiselijke sfeer, geen groep van 100 honden zoals diverse andere dagopvangs dat doen, met liefde en aandacht voor elke hond (ze zijn bij mij geen nummertje) én de vrijheid hun behoefte te doen wanneer zij dat willen.

Nu run ik alweer vijf jaar de Kwispelbrigade waar ik elke dag met liefde zo’n 30 honden ontvang en verzorg. Het is mijn missie minder honden de hele dag in hun eentje thuis te laten zitten en hen een leuke dag te geven!

Honden zijn roedeldieren en zijn over het algemeen niet graag alleen. Voor baasjes die een hondendagopvang in de Bollenstreek zoeken, hoeft dat nu ook niet meer!

Dit zijn mijn liefies!

Mylo (zwart) is bij mij gekomen in 2016 als pleeghond uit Roemenië. Hij was toen negen maanden en erg angstig. Pas na een maand kon ik een halsband bij hem omdoen en na twee maanden ging hij voor het eerst mee naar buiten. Omdat niemand hem vanwege zijn hevige angst wilde adopteren en hij dikke maatjes was met Nora (mijn eerste hond, die er helaas niet meer is), heb ik hem zelf gehouden. Hij is inmiddels de meest stabiele hond die ik ooit heb meegemaakt. 

Daarop volgde Star (wit), ook een Roemeens hondje dat bij mij in pleegzorg zat, maar is gebleven omdat er zelfs na een jaar nog niemand was gevonden voor haar. Star is dikke vrienden met Mylo. 

Spanjaard Pim (bruin) was 17 toen hij als pleeghond bij mij kwam. Hij had leischmania en vanwege zijn leeftijd is óók hij bij mij in eeuwige pleegzorg gebleven.

Ik ben groot voorstander van honden adopteren. Er zijn zoveel honden die geen fijn leven hebben. 

Soms komen honden gewoon op je pad. Ik had mij geen leukere honden kunnen wensen.

Huiselijke sfeer

Honden zitten hier niet in kennels, benches of hokken. Er staan banken en bedden waar honden op mogen luieren.

Kleine groepen

Ook geschikt voor onzekere honden die graag de rust opzoeken. We houden de groepen klein (10-15 per dag).

Gediplomeerd

Ik heb mijn diploma ‘Ondernemer asiel’ en ‘Pension kennel’ behaald aan het Aeres Training Centre te Barneveld.

Wil je kennismaken en even zien of het goed voelt? Dat kan!